Om oss - Kaffemästaren

Om Kaffemästaren

Vår historia

Det började som vilken kärlekshistoria som helst: omedelbar kärlek vid första kyssen. När Matteus Slivo 2003 tog över Bara Vara coffeeshop i centrala Örebro och gjorde sin första caffe latte så väcktes ett intresse för specialkaffe som genom åren vuxit sig starkare.

Sedan han tog över fiket har Matteus kontinuerligt vidareutbildat både sig och blivit Master Barista – en av få i Sverige. Han har tävlat i Barista Cup (SM) och blivit semifinalist. 2013 utbildade han sig till teknisk domare som i sin tur ledde till att han fick döma semifinalen och finalen i Barista Cup. Och inte minst har han varje dag gjort kopp efter kopp med espresso, latte och cappuccinos. Alltid med samma iver och vilja att servera riktigt gott kaffe. Kaffemästaren är det naturliga steget i utvecklingen, ett sätt för Matteus att kunna förmedla sin kunskap och sitt intresse för specialkaffe.
2012 slogs dörrarna upp till butiken på drottninggatan.

2015 bestämde sig Matteus tillsammans med kollegan Markus att sätta Örebro på kaffekartan genom att rosta i egen regi, vilket resulterade i Pennybridge Roasters, första rosteriet i Örebro på över 80 år.

Mycket kärlek

På Kaffemästaren tar vi allvarligt på det här med specialkaffe. Läs mer om hur vi jobbar med kaffe längre ner.

På Drottninggatan i Örebro ligger Kaffemästarens butik. Här säljer vi kaffemaskiner, premiumkaffe, premiumte och utrustning. Vi håller även kurser samt kaffe- och teprovningar. Kom förbi och smaka och dofta på kaffe från hela världen. Varmt välkommen!

Specialkaffe

Kärlek, hantverk och kvalitet från böna till kopp. På kaffemästaren provsmakar vi bönor från världens alla hörn för att hitta de allra bästa. Våra leverantörer har direktkontakt med bönder de handlar med. När kaffet kommer till Sverige rostas det med största omsorg för att få fram det bästa ur varje böna som ger stor njutning i varje kopp.

Specialkaffe är kaffe som odlats och skördats under ideala förhållanden, utan bekämpningsmedel och för hand, som man kan spåra hela vägen, från butiken här i Sverige ända till platsen där kaffebusken har vuxit. Processen att förädla mogna kaffebär till råkaffe sker med största omsorg för att minimera skador på bönorna och ge högsta möjliga kvalitet på kaffet. Ekologiskt och rättvist, odlaren får mer betalt för sitt kaffe.

De svenska mikrorosterier som vi samarbetar med har nära kontakt med sina kaffeproducenter och rostar kaffet varsamt och inte för mycket, enligt slow-roast metoden, för att få fram den inneboende karaktären hos bönan. När kaffet sedan bryggs omvandlas kaffebönan till en aromatisk dryck som är fylld av kärlek redo att avnjutas.

Stäng rutan

Denna sida använder cookies.

Vi använder Google analytics för att hålla koll på antal besökare på sidan.

Information om våra cookies

Om du godkänner detta så tillåter du oss att spara ditt besök i vår statistik.

Woocommerce

  • Dessa cookies används för att hålla koll kundvagnen och när dess varor ändras.

    woocommerce_cart_hash
    woocommerce_items_in_cart

  • Denna cookie innehåller ett unikt id för varje kund som används för att veta var kundvagnens data finns att hämta i databasen.

    wp_woocommerce_session_

Google analytics

  • Ej godkänd
    Klicka på godkänn längst ned i rutan för att tillåta oss att använda Google analytics.
  • Vi använder analytics.js från Google.
    analytics.js använder dessa cookies primärt för att skilja på unika användare.

    _ga
    _gid
    _gat
    AMP_TOKEN
    _gac_<property-id>