plumrum

Plum Rum Thief – Panama

InnehållHela Bönor
Vikt250g
PassarAlla bryggmetoder
UrsprungPanama
RosteriJohan & Nyström
SmakTorkade Plommon, Rom och Apelsinzest.

Finca Elida har etablerat sig som ett av de högst ansedda kaffeplantagen i Panama. De ligger årligen i topp när Best of Panama avgörs, framför allt i icke-geisha kategorin, och kaffet från Elida är mycket eftertraktat av specialkafferosterier runt om i världen.

Ägaren Wilford Lamastus driver idag gården som gått i arv sedan generationer. Familjen är en stolt kaffefamilj som ständigt investerar och söker nya vägar till att förbättra sitt redan fantastiska kaffe.

Gården är en av de högst belägna gårdarna i Panama och kaffet växer i samklang med naturen. Kaffet på Finca Elida växer i en vulkanisk rik jord omringat av stora skuggträd. Kaffe som växer i skugga växer långsamt och hinner därför utveckla alla de unika smakar som kaffet idag innehar. Mer än hälften av gården är omgiven av skogsreservat och nationalpark där många inhemska arter av växter och fåglar huserar.

Kaffet handplockas och processas i tre olika metoder, Washed, Honey och Natural.

Till vår feature 2016 har vi valt ut en särdeles smakrik Honey-lott där Wilford lämnar 100% mucilage kvar efter pulping. Den höga höjden, torkbord med bra ventilering och varsamt selekterade kaffebär bidrar till en ren och oöverträffad söt smakprofil med toner av torkade plommon, mörk rom och apelsinskal.

Finca Elida jobbar med att utveckla och förbättra förhållanden för de anställda familjerna på gården i form av bostäder, kök och lekplatser.

Namn: Elida Estate Coffee
Ägare: Familjen Lamastus sedan 1918
Region: Alto Quiel, Boquete
Höjd: 1670-1890m.ö.h
Skördeperiod: Januari-maj
Jord: Djup, sandig lera

Beställ Plum Rum Thief 250g Pris: 149,00 .-
Priser inklusive moms (12 %)