kenya_ab_karumandi_lot99_produktbild_frilagd_4500x3455-1_1

Kenya AB

InnehållHela Bönor
Vikt250g
PassarAlla bryggmetoder
UrsprungKenya
RosteriJohan & Nyström
SmakETT SMAKRIKT OCH GODISSÖTT KAFFE MED MYCKET SVARTVINBÄR OCH KÖRSBÄR SAMT EN RIKTIGT SKÖN VINBÄRSSYRA

Bären sorteras för hand innan de skalas och pulpas. Därefter sorteras bönorna igen efter densitet och genomgår därefter fermentering i 16-24 timmar beroende på lufttemperatur.

Efter fermentering tvättas kaffet och sorteras ytterligare en gång varpå de blötläggs i rent vatten i 16-18 timmar. Kaffet torkas sedan i upp till 21 dagar på upphöjda bord och täcks under nattetid och dygnets varmaste timmar. I Kenya graderas bönorna efter storlek, där AA är störst och de som historiskt har haft högst status. Därefter kommer AB och sedan C. Det är dock en förenkling att säga att det bara är bönor med AA-klassificering som kan ge hög kvalitet. Bland alla årets prover från Kenya var det två lotter som verkligen stod ut. Det visade sig att de lotterna var av graderingen AB .

Beställ Kenya AB 250g Pris: 139,00 .-
Priser inklusive moms (12 %)